Meteen al 1.500 vrienden voor Verhofstadt

Het profiel van Guy Verhofstadt (Open VLD) is nog maar amper een dag oud, maar de oud-premier heeft al meer dan 1.500 vrienden. Gisteren kondigden we het nog aan: partijgenote Annick De Ridder had een oproep gelanceerd om de "Numero Uno" op Facebook te krijgen.
"Als je vandaag nog met Facebook moet beginnen, vergeet het, dan ben je toch een jaartje te laat." Pieter Baert, specialist in onlinemarketing, zei het gisteravond nog in Phara. Maar Guy Verhofstadt liet het niet aan zijn hart komen en dook dan toch de Facebookwereld in.

Verhofstadt (of iemand voor hem) maakte een profiel aan. Veel andere politici hebben hem nog niet gevonden, voorlopig moet hij het nog enkel met partijgenoten doen, zoals Patrick Dewael, Marino Keulen en, uiteraard, Annick De Ridder zelf.

In zijn status geeft Verhofstadt het toe: "U heeft me overtuigd. Facebook is het platform bij uitstek om een debat op gang te trekken over de weg uit de crisis."

Of al zijn nieuwe vrienden zo'n debat op gang willen trekken weten we niet, maar dat ze met veel zijn, staat buiten kijf. Net voor de nacht van woensdag op donderdag had de lijsttrekker voor Europa al meer dan 1.500 vrienden. Om de populairste politicus op Facebook te worden, moet Verhofstadt nog even doorbijten. Daar staat Inge Vervotte momenteel op een met 4.319 vrienden.

Wie ook een vriend van Verhofstadt wil worden kan hier klikken.

lees ook