Nalatenschap van James Brown is verdeeld

Er is een einde gekomen aan de bittere strijd om de erfenis van soulzanger James Brown. Een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat de helft van de erfenis naar het goede doel gaat. Brown zette zich ook in voor het goede doel.
De weduwe van Brown, Tomi Rae Hynie Brown, en zijn jongste zoon James krijgen een kwart van de erfenis, de rest gaat naar Browns volwassen kinderen.

Tussen de zes volwassen kinderen en Browns weduwe heerste al bijna drie jaar een bittere strijd. Er werd beweerd dat Brown niet de vader van het jongste kind zou zijn. De rechter heeft dat met de uitspraak weerlegd. "Ik ben blij dat de nachtmerrie voorbij is", reageerde de weduwe.

Browns dochter Deanna reageerde ook opgelucht. Zij kondigde aan dat er plannen zijn om van haar vaders huis een museum te maken.

Brown, bekend van hits als "(Get up I feel like being a) Sex machine", overleed eind 2006 op 73-jarige leeftijd. Over de waarde van de nalatenschap is niets geweten.