NMBS-reizigers krijgen informatie op maat

Vanaf 1 september kunnen treinreizigers direct informatie op maat krijgen over de dienstregeling en eventuele vertragingen. De informatie zal beschikbaar zijn via sms en computer.
Treinreizigers met een abonnement worden vanaf 1 september automatisch op de hoogte gehouden als hun trein vertraging heeft of afgeschaft is. Het is een gratis service via sms of pc, waarvoor reizigers met een abonnement zich online kunnen registreren.

Niet alleen abonnementhouders, maar alle treinreizigers kunnen binnenkort ook via een sms naar het nummer 2828 de dienstregeling opvragen op hun traject. Ze worden dan ook op de hoogte gehouden als hun trein vertraging heeft of afgeschaft is. Deze service kost 30 cent per keer dat informatie wordt opgevraagd.

NMBS-topman Mark Descheemaecker is heel fier op het systeem. "Het geeft een informatiestroom die, denk ik, door geen enkele spoorwegmaatschappij in Europa benaderd wordt."

Het systeem om reizigers op maat en in real time te informeren, wordt volgende maand op grote schaal uitgetest.