PS sluit een coalitie met MR uit

PS-voorzitter Elio Di Rupo sluit elke alliantie met de MR van Didier Reynders na de verkiezingen uit. Dat heeft hij gezegd op de RTBF. De strijd om het politiek leiderschap in het zuiden van het land lijkt een hoogtepunt te bereiken.
Reynders en Di Rupo zaten samen in het programma Huis clos. Daar hadden ze het onder meer over de uitlatingen van Reynders die sommige leden van de PS "infréquentable" had genoemd. Di Rupo wil de economische crisis aanpakken met een linkse coalitie.

"Ik sluit geen alliantie met de MR om te regeren in Brussel en Wallonië", zei hij duidelijk. Volgens de politicus gaat het op 7 juni om een keuze tussen "een alliantie van rechts" of "een verzameling met de progressieven". Reynders leek eveneens een coalitie met de PS uit te sluiten. "Ik ben ervan overtuigd dat we met de socialisten niet de nodige hervormingen kunnen doorvoeren in Wallonië", zei de vicepremier.

Zowel de PS als de MR zitten in hevige strijd verwikkeld voor het politieke leiderschap in Wallonië. Peilingen tonen een nek-aan-nekrace aan, waarbij geen van beide partijen afgetekend op de eerste plaats staat. Twee weken voor de verkiezingen lijkt de zenuwachtigheid toe te nemen bij zowel liberalen en socialisten. Intussen maken de groenen van Ecolo een gestage opgang in de peilingen. Vraag is of PS en MR in de federale regering nog samen kunnen verder regeren.

lees ook