Vtm ontvangt dreigbrief tegen Karel De Gucht

Op de redactie van vtm is een dreigbrief tegen minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) aangekomen.
De dreigbrief is maandag afgestempeld in Gent. De schrijver bedreigt De Gucht met een lange en pijnlijke marteling tot de dood volgt. In de brief zit ook een duidelijke verwijzing naar Guantanamo. De minister had vorige week verklaard dat België bereid was om een aantal gevangenen op te nemen, wanneer president Barack Obama het gevangenenkamp definitief zal sluiten.
De Gucht is momenteel op bezoek is in Irak en heeft nog niet gereageerd. Minister van Binnenlandse Zaken en partijgenoot Guido De Padt neemt de zaak ernstig. "We gaan de brief overmaken aan de OCAD, het federale orgaan dat zich bezighoudt met de analyse van terreurdreiging" aldus De Padt.

De brief zal nu onderzocht worden op vingerafdrukken en dna-materiaal.

lees ook