"Eppink een van de vreselijkse kandidaten"

Derk Jan Eppink, eerste opvolger bij de Europese verkiezingen voor Lijst Dedecker, is uitgeroepen tot een van "de vreselijkste kandidaten" voor het Europees Parlement.
Eppink staat op een lijst van 12 vreselijke kandidaten van de PES, de socialistische fractie van het Europees Parlement. PES stelde een lijst op met twaalf kandidaten die "niets positiefs bijdragen tot het Europees Parlement".  Het gaat om een brede waaier van kandidaten die de holocaust ontkennen, klimaatopwarming negeren of andere "absurde ideeën" verkondigen.
Op de lijst staan onder anderen de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en de leider van de Britse extreemrechtse partij British National Party Nick Griffin, die verklaarde dat  "de holocaust een combinatie is van oorlogspropaganda, leugens en een a posteriori heksenjacht".

En wie staat te prijken op de tweede plaats, meteen na Berlusconi? Derk Jan Eppink van LDD. PES zet hem op de lijst omdat hij ooit verklaarde dat "het leven van een blanke, heteroseksuele Nederlander met een goede job en een dure auto niet gemakkelijk is. Het feit dat hij veel geld verdient wordt als 'asociaal' beschouwd, en zijn auto vervuilt het milieu. Hij heeft ook de 'pech' dat hij niet tot een minderheidsgroep behoort."

Eppink heeft al laten weten dat hij blij is met de geuzentitel.
De volledige lijst met de 12 kandidaten kunt u hier vinden.

lees ook