"Iedereen mag van job veranderen behalve politici?"

Kamerfractieleider Bart Tommelein (Open VLD) neemt plaats in het Vlaams Parlement als hij verkozen is, maar houdt de optie open dat hij bij de volgende verkiezingen weer van parlement verandert. Dat zei hij in De ochtend 09.
Tommelein is nu Kamerfractieleider maar is op 7 juni kandidaat om naar het Vlaams Parlement te verhuizen. Hij trekt de lijst van Open VLD in West-Vlaanderen. "Als je ergens kandidaat voor bent dan zetel je, ik vind dat een erezaak", zegt hij daarover. Maar gaat hij ook de volledige termijn van de legislatuur uitzitten? "Dat weet ik niet."
"Als er verkiezingen zijn heb ik zoals elke Vlaming het recht daaraan deel te nemen", zegt Tommelein. "Iedereen kan van werk veranderen, maar politici mogen dat niet doen. Dat is niet eerlijk."

Kamerlid Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) doet overigens nog straffer. Hij trekt de lijst in West-Vlaanderen én de Europese lijst. Dat is niet echt kiezersbedrog volgens hem, aangezien hij op voorhand zegt dat hij zijn Vlaamse zitje wél wil opnemen, het Europese niet. "Ik verminder dat bedrog door te zeggen dat ik niet ga zetelen", aldus Dedecker.

lees ook