"Met de SP.A hebben we goed samengewerkt"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is vrij mild voor zijn regeringspartner SP.A. "We hebben in de regering goed samengewerkt", was het oordeel in Terzake09. Daar ging het vanavond over de uitdagingen van de economische crisis.
SP.A zit de laatste tijd in de hoek waar de klappen vallen. De linkerflank van de socialisten is bedreigd door een zelfzeker Groen!, een strijdvaardige SLP en een hoopvolle PVDA+. Tot overmaat van ramp liet Karel De Gucht (Open VLD) ontvallen dat de SP.A zeker geen evidente partner is voor een volgende Vlaamse regering. Bovendien staat volgens de peilingen de barometer op stormweer, terwijl de PS opnieuw in een schandaalsfeer zit die in elk geval niet positief afstraalt op de Vlaamse zusterpartij.

Kris Peeters heeft wel een goed woordje over voor de SP.A. Samen met SP.A-voorzitster Caroline Gennez zat hij in de studio van Terzake09, waar het ging over de aanpak van de economische crisis en wat Vlaanderen daaraan kan doen.

"Met de SP.A hebben we altijd goed samengewerkt, zeker voor de sociale accenten", liet Peeters verstaan. Peeters en Gennez waren het in het debat over veel punten opvallend eens. Geen commercialisering van de zorg die Open VLD voorstelt; meer Vlaamse bevoegdheden en de huidige maximaal gebruiken; investeren om de duurzame groei te creëren, ... Peeters en Gennez konden elkaar duidelijk vinden in de aanpak van de crisis.

Maar resoluut kiezen voor een rooms-rode alliantie wou Peeters ook niet doen. "Op basis van de laatste peiling van de VRT  zijn er dertien mogelijke coalities. Ik zal ze allemaal eens rustig bekijken na 7 juni", klinkt het.

lees ook