Depeche Mode zegt Pinkpop af

De Britse elektroband Depeche Mode komt zondag -zoals verwacht- niet naar Pinkpop in Landgraaf. Frontman Dave Gahan (47) moet rust houden tot 8 juni. Bij Gahan werd in mei kanker vastgesteld.
Op 12 mei werd Gahan opgenomen in het ziekenhuis voor een zware vorm van buikgriep. Bij verder onderzoek werd een tumor in zijn blaas gevonden. Het kwaadaardige gezwel werd met succes verwijderd.
"Om een volledig herstel te waarborgen, zal de band de "Tour of The Universe" pas hervatten op 8 juni in Leipzig. Gahan bedankt de fans voor hun steun en hun geduld", luidt het in een persmededeling. Het optreden van Depeche Mode op TW Classic op 20 juni komt dus niet in het gedrang.

Wie de band op Pinkpop zal vervangen, is nog niet bekend. Festivalorganisator Jan Smeets nam al contact op met Oasis en The Prodigy. Voor zaterdag, zondag en maandag zijn nog altijd dagkaarten te koop.