Ecolo hekelt "polarisatie" door Di Rupo

"Het is vreemd dat sommige partijen de keuze van de kiezer klein willen maken", reageert Ecolo op uitspraken van Elio Di Rupo. Die had woensdag gezegd dat hij een coalitie met de MR na 7 juni niet meer ziet zitten.
"De keuze van de kiezer is groter dan ooit", zegt Ecolo. "De PS polariseert de zaken in haar voordeel en probeert zo de keuze voor de kiezer weer kleiner te maken. Dat is vreemd. De kiezer moet zich uitspreken en de mensen en partijen aanduiden die verantwoordelijkheid moeten opnemen", klinkt het.
Ook André Antoine (CDH) hekelt de uitspraken van Di Rupo. "Het is een manier om te zeggen: "kop of munt". Maar ik herinner eraan dat er andere politieke partijen zijn en meerde combinaties mogelijk zijn", zegt Antoine.

Volgens een peiling van de RTBF wordt het een erg nipte strijd tussen de MR, de PS en Ecolo om de meeste zetels in het Waals Parlement.

lees ook