En toen was daar plots Joris Billen...

Vanmorgen voelde Inge Vervotte (CD&V) op Facebook de hete adem van Freya Van den Bossche (SP.A) al in de nek, inmiddels is Van den Bossche populairder geworden op Facebook. Maar een minder bekende politicus doet het nóg beter en een bekende pletwals is op komst...
Inge Vervotte, die momenteel 4.320 vrienden op haar Facebookprofiel heeft, was vanmorgen nog de populairste politicus op Facebook, maar de nummer 2 zat haar kort op de hielen. Freya Van den Bossche had toen slechts 2 vrienden minder en stond op 4.318. Intussen heeft de SP.A-politica haar CD&V-collega voorbijgesneld met 4.327 vrienden.

Maar de twee bekende politici worden afgetroefd door een minder bekende politicus: Joris Billen (CD&V). De man staat op de 10e plaats op de Limburgse lijst voor het Vlaams Parlement en heeft meer dan 4.500 vrienden op Facebook. Voor wie het interesseert, zijn status luidt momenteel: "Joris Billen heeft nog eens een idee". Niet slecht in tijden van campagne, als u het ons vraagt.

Van den Bossche heeft de voorbije twee weken haar best gedaan. In twee weken tijd maakte ze 685 vrienden bij. Vervotte kon “maar” een kleine 350 nieuwe vrienden toevoegen (zie tabel). Maar dé vriendenmaker is toch wel Guy Verhofstadt (Open VLD). In twee dagen tijd maakte hij maar liefst meer dan 2.000 vrienden. In nog geen uur tijd steeg de teller met 100 vrienden. Voorlopig staat hij nog niet in de top 10, maar het campagneteam heeft de pletwals duidelijk aan het rollen gebracht…

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

…wie is de ijdelste van het land? Politici zullen het niet openlijk toegeven, maar poppolls raken wel degelijk hun koude kleren. Deredactie.be kon het ervaren, nadat we onze Facebook-poppoll twee weken geleden op de wereld hadden losgelaten. Zo vroeg een politicus ons waarom Inge Vervotte bij de concurrentie niet in de top 3 te zien was en bij ons ineens, in één dag tijd, op één stond?

Of de woordvoerder van een politiek zwaargewicht die laat weten dat "zijn" politicus ook in die top 10 thuishoort, maar dan op basis van de fanpagina's die zoveel meer leden tellen dan Vervotte vriendjes heeft. Of de politicus die ons met mailtjes bestookt omdat ook hij vindt dat hij in die top 10 moet staan, wegens voldoende vrienden. U ziet het, ijdelheid is een politicus niet vreemd, ook niet in cyberland.

lees ook