Jacques 't Kindt is Leraar van het Jaar

Jacques t'Kindt, leerkracht chemie, fysica en natuurwetenschappen aan de Sint-Laurensschool in Zelzate, is door het onderwijsblad Klasse uitgeroepen tot Leraar van het Jaar.
Klasse koos al voor het zevende jaar op rij de Leraar van het Jaar. Dit jaar kwamen alleen leraren van het secundair onderwijs in aanmerking voor de eretitel.

Dit jaar waren 200 kandidaten genomineerd. De 57-jarige 't Kindt  kwam als winnaar uit de bus. Voor hem kwamen twee maanden lang meer dan 100 mails binnen van zowat alle collega's, leerlingen en oud-leerlingen.

't Kindt wordt geprezen voor zijn uitzonderlijk inspirerende kwaliteiten als vakleraar, zijn geduld, zijn autoriteit. Hij wordt ook geroemd als integere vertrouwenspersoon voor zowel leerlingen als leerkrachten en omdat hij leerlingen helpt de overstap te maken naar het bedrijfsleven.