Vakbonden redden 42 banen bij Bosch Tienen

De vakbonden bij de Duitse ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen hebben nog 42 banen kunnen redden tijdens de onderhandelingen met de directie.
De directie is ingegaan op het voorstel van de bonden om activiteiten die vroeger werden uitbesteed, weer zelf te gaan uitvoeren.

Bij de geplande herstructurering moesten oorspronkelijk 420 banen sneuvelen.  "De directie voert nog gesprekken met nog andere firma's die werken voor Bosch om ook die activiteiten terug over te nemen, maar dat is niet altijd evident, gezien de lopende contracten", zegt vakbondsman Ivo Vandersmissen (ACV).

De onderhandelingen zitten nog in de informatie- en consultatiefase en worden op 8 juni voortgezet. Pas later wordt onderhandeld over een sociaal plan. De vakbonden hebben in de Europese ondernemingsraad van Bosch ook contacten gelegd met hun Duitse collega's voor overleg.