Van Rompuy: "Ik houd het hoofd koel"

Premier Van Rompuy heeft laconiek gereageerd op felle kritiek van de oppositie. Die is het geruzie binnen de meerderheid beu. "Ik bereid de periode na de verkiezingen voor", sprak de premier.
PS en MR hebben al meermaals laten blijken dat ze elkaar niet meer kunnen luchten en ook Open VLD heeft er al mee gedreigd om uit de regering te stappen.
Premier Van Rompuy zei tijdens het vragenuurtje dat het tijd wordt dat de verkiezingen er zijn. "Het oordeel van de kiezer is belangrijker dan wat ik lees, hoor en zie. Ik bereid de periode na de verkiezingen voor. Iemand moet het hoofd koel houden", aldus de premier.

Peter Vanvelthoven (SP.A) vergeleek Van Rompuy met een kapitein van een stuurloos schip. "De bemanning slaat aan het muiten en de kapitein trekt zich terug in zijn kajuit. En ondertussen gaat het land naar de haaien", zei Vanvelthoven.

lees ook