VLM wordt CityJet op de vliegtuigen

Volgend jaar verdwijnt de naam VLM. Op de toestellen van de Vlaamse Luchtvaartmaatschappij zal dan CityJet te lezen zijn, de naam van de Ierse luchtvaartmaatschappij die ook op Antwerpen vliegt.
VLM Airlines en CityJet gaan nauw samenwerken op Londen City Airport. Daar nemen ze nu al de helft van de bewegingen voor hun rekening. De Ierse en de Vlaamse maatschappij zijn dochters van Air France-KLM.

"De dienstverlening en de expertise zullen op elkaar worden afgestemd", zegt Johan Vanneste, Managing Director van het London City-netwerk van CityJet.

"Wij willen onze nummer 1-positie op de luchthaven van London City versterken en zijn al begonnen met de ontwikkeling van een gezamenlijke merkstrategie, die aansluit bij de andere regionale dochters van de Air France-KLM Groep."

Als gevolg hiervan zal de naam VLM Airlines langzaam verdwijnen en zal vanaf volgend jaar CityJet als gemeenschappelijke merknaam worden gehanteerd. De twee luchtvaartmaatschappijen blijven evenwel werken als twee afzonderlijke bedrijven.

VLM Airlines en CityJet vliegen van London City Airport naar Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Dublin, Dundee, Edinburgh, Eindhoven, het eiland Man, Jersey, Luxemburg, Nantes, Nice, Parijs, Rotterdam en Straatsburg.