Walen tongzoenen meer dan Vlamingen

Walen tongzoenen vaker, vroeger en met meer verschillende partners dan Vlamingen. Dat blijkt uit een enquête van het kauwgummerk Mentos Gum bij 525 Belgische vrouwen tussen 15 en 55 jaar.
Uit het onderzoek blijkt dat Belgische vrouwen op steeds jongere leeftijd kussen. Eén op de vijf vrouwen kust voor het eerst tussen 9 en 13 jaar.  De helft van de vrouwen is bij de eerste tongzoen tussen 14 en 16 jaar.

Eén op de vier vrouwen tongzoent dagelijks. Doorgaans heeft de Belgische vrouw vijf tot tien mannen of vrouwen gekust.

Zo'n 8 procent heeft nog maar één vaste zoenpartner gehad, terwijl voor 16 procent het aantal zoenpartners oploopt tot boven de twintig. Dat geldt vooral in het zuiden van ons land. 23 procent van de Waalse vrouwen heeft meer dan 20 kuspartners gehad, terwijl dat in Vlaanderen maar 11 procent is.

lees ook