18 maanden geëist tegen korpschef De Wolf

In Gent is het proces gestart tegen de Gentse korpschef Peter De Wolf en 2 andere officieren van de politie. De Wolf moet zich verantwoorden voor het vervalsen van een pv, inbreuken op de wegcode en vluchtmisdrijf.
Op 7 februari reed De Wolf om 4.45 uur met zijn dienstwagen tegen een geparkeerde auto na een feestje van de politieharmonie.

Adjunct-commissaris Sonja Corryn beweerde achteraf dat zij achter het stuur zat. Olivier Speeckaert, een officier van Intern Toezicht, zou ook meegewerkt hebben om alles toe te dekken. Na een onderzoek van het comité P kwam alles toch aan het licht, onder meer dankzij de camerabeelden van het café waar het feestje plaatsvond.

Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen de korpschef, 12 maanden voor Speeckaert en 6 maanden voor Corryn.

Op de eerste zitting hebben Corryn en Speeckaert spijt betuigd. De Wolf liet vooral zijn advocaat Hans Rieder het woord voeren. Die heeft de vrijspraak gevraagd voor zijn cliënt op basis van procedurefouten. Volgens Rieder zijn de camerabeelden onwettig aan het dossier toegevoegd.

Na afloop wilde De Wolf nog een ding kwijt. "Ik wil aan de slag blijven bij de politie. Ik werk er 21 jaar en heb nooit iets anders gewild of gekend. Het is aan de rechtbank om te beslissen of ik uit mijn rechten wordt ontzet, maar ik zou graag politieman blijven. In welke functie, dat laat ik in het midden."