"Adams appels" tussen musical en theater

In de Bourlaschouwburg in Antwerpen is de theatervoorstelling “Adams Appels” in première gegaan. Het gaat om een productie van het spelerscollectief Olympique Dramatique en het Muziek LOD.
“Adams appels” gaat over de neonazi Adam die zich voorbereidt op zijn terugkeer in de maatschappij. Dat doet hij in de leefgemeenschap van Ivan, een geestelijke met een onwankelbaar geloof in de mens.
“Het gaat over de strijd tussen goed en kwaad. Maar het heeft een redelijk grotesk karakter”, zo omschrijft Koen De Graeve (foto) de voorstelling.

“Adams appels” wordt voorgesteld als een musical, maar de makers weten zelf niet goed wat het is. “Het is musical en dan weer theater. Ik weet niet hoe je dit genre moet noemen”, zegt Geert Van Rampelberg, die samen met o.a. Koen De Graeve en Tom De Wispelaere speelt én zingt.

Voor de meeste acteurs is het hun eerste musicalervaring en de omschakeling van dialoog naar zang was voor hen niet altijd vanzelfsprekend.

"Daar hadden we het soms moeilijk mee", geeft Koen De Graeve toe. "Altijd als ik musical zie vraag ik me af: Waarom begint die nu te zingen?" Repeteren was dan ook de boodschap.

"Adams appels" is nog tot 6 juni te zien in Antwerpen en verhuist dan naar Gent.

Meer over "Adams appels" op de website van Het Toneelhuis.