"Dit is de eerste officiële erkenning in 27 jaar"

Het Echt Antwaarps Teater is ontvangen op het stadhuis in Antwerpen. En op 9 juni wordt het gezelschap ook gevierd in de Bourla. "Ik weet niet wat me overkomt", zei stichter en boegbeeld Ruud De Ridder tijdens de ontvangst op 't Schoon Verdiep.
Ruud De Ridder richtte het Echt Antwaarps Teater op in 1981. Eind jaren 70, begin jaren 80 was het een beetje verboden om in het theater te lachen. Alles moest heel serieus zijn", blikt Ruud De Ridder terug.
Volgens hem zat het publiek te wachten op de terugkeer van de komedie. Het Echt Antwaarps Teater kwam tegemoet aan de vraag van het publiek met een programma dat toen en nu nog altijd uitsluitend bestaat uit komedies. Het gezelschap doet dat al 27 jaar zonder subsidies.

"De sleutel van het succes is onze pa", weet Sven De Ridder. "Hij schrijft voor het publiek en voor zijn groep acteurs, zoals Molière schreef voor zijn troep."

Ruud De Ridder is in de wolken met de erkenning van zijn gezelschap door de stad Antwerpen. "Maar de erkenning van het publiek is eigenlijk nog groter."

Meest gelezen