"Ik solliciteer voor premier"

Pita, een bekende rapper uit Mechelen, stelt zich in een van zijn rapnummers kandidaat als de nieuwe premier van België. Met het liedje wil de rapper de mensen doen nadenken.
Pita heet in het echte leven Saïd Agha en geeft in Mechelen onder meer workshops aan voornamelijk allochtone jongeren. Op zijn recente cd staat ook een nummer waarmee hij zich kandidaat stelt als premier. Op een ludieke manier wil hij samen met enkele jonge rappers de mensen doen nadenken.

De rappers roepen op om op een andere manier naar de samenleving te kijken: "Laten we meer aandacht aan elkaar besteden, zodat situaties minder uit de hand lopen", klinkt het. "Mensen worden steeds meer geleefd en krijgen minder de kans om hun leven te leiden."

De kinderen zijn de toekomst, weten de rappers, we moeten dan ook meer aandacht voor ze hebben: "Leerkrachten moeten meer middelen krijgen om kinderen emotioneel te begeleiden, want ze worden nog te vaak aan hun lot overgelaten."

De rappers zijn ook scherp voor de politici: "Ons land wordt bestuurd door een regering die niet in staat is om te luisteren naar elkaar." De partijen hebben elk hun eigen visie, maar lijken amper te kijken naar wat ze gemeen hebben, vinden ze. Een splitsing van België vinden ze alvast geen goed idee: "Laten we fier zijn op wat we als land vertegenwoordigen en samen zoeken naar een beter beleid!"

Meest gelezen