"Manipulatie met kiesbrieven in rusthuis"

De SP.A-leden van de OCMW-raad in Zelzate zijn boos over de manier waarop OCMW-voorzitter Frank Bruggeman (Open VLD) de kiesbrieven behandelt in het rusthuis. Bruggeman doet de kritiek af als "politieke frustraties" en "verkiezingskoorts".
Volgens de SP.A-leden kregen de bejaarden in het rusthuis hun kiesbrieven eerst niet, tenzij ze er uitdrukkelijk om vroegen. Uiteindelijk heeft de voorzitter dan toch met enkele personeelsleden de brieven bij alle bewoners rondgedeeld. De SP.A vindt dat er sprake is van manipulatie omdat Bruggeman ook kandidaat is voor het Vlaams Parlement.

Voorzitter Bruggeman zelf doet de kritiek af als verkiezingskoorts. "Alles is volgens de wettelijke normen verlopen. Het gaat volgens mij om politieke frustraties over beslissingen die in de gemeente-, OCMW-raad of schepencollege genomen zijn", zegt Bruggeman. "Ik denk dat het alleen de bedoeling is om mij in een slecht daglicht te plaatsen omdat ik ook kandidaat ben voor het Vlaams Parlement."

lees ook