"Stoppen met in openbaar vervoer investeren"

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wil meer middelen uittrekken voor het wegennet in Vlaanderen. Het geld moet maar komen van het openbaar vervoer en van de cultuursubsidies.
Dewinter was te gast in het radioprogramma Vandaag, waar hij van mobiliteit duidelijk een prioriteit maakte. Voor de automobilisten wel te verstaan, want naar openbaar vervoer is er volgens Dewinter al genoeg geld gegaan.
"Openbaar vervoer krijgt het vierdubbele in vergelijking met het wegennet en dat moet ophouden! We moeten de knooppunten en de missing links in ons wegennet wegwerken", klinkt het. Volgens Dewinter kunnen ook de pechstroken langs de autosnelwegen perfect weggewerkt worden, om zo een extra rijstrook te creëren.

Om dat allemaal te bekostigen, wil Dewinter de investeringen in het openbaar vervoer stopzetten en een wegenvignet invoeren voor buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Ook de subsidies voor cultuur kunnen voor een deel naar mobiliteit gaan, aldus Dewinter.

lees ook