Berlijn bestudeert nieuw voorstel Magna

De Duitse regering onderzoekt nieuwe voorstellen van de Canadees-Oostenrijkse auto-onderdelenproducent Magna voor de overname van Opel. Ook het moederbedrijf General Motors is bij de gesprekken betrokken.
De voorstellen worden momenteel onderzocht door technische experts. Als die het  valabel vinden, dan is het aan de politici om samen met vertegenwoordigers van Magna en GM verder te praten.
"Er zijn nieuwe voorstellen van Magna die daarover besprekingen voert met GM. Ook wij moeten die voorstellen onderzoeken en het is nog niet zeker dat we vandaag tot een besluit komen", zei minister van Economie Karl-Theodor zu Guttenberg (foto).

De Duitse regering heeft al laten verstaan dat ze Opel niet koste wat het kost wil redden. Berlijn wil in ieder geval garanties van GM dat de 1.5 miljard euro die het Opel ter beschikking wil stellen, niet verloren gaan bij een faillissement van GM.

Verwacht wordt dat GM maandag een gerechtelijk akkoord zal aanvragen om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers. Met behulp van de Amerikaanse overheid zou dan een nieuwe start kunnen worden genomen.

Meest gelezen