Een groene minister-president in Brussel?

Ecolo doet het goed in de peilingen. Zelfs zo goed dat Ecolo-topman Jean-Michel Javaux al luidop begint te dromen van een heuse groene minister-president in het Brussels Gewest. Hij weet zelfs al wie geknipt is voor de job. Dat heeft hij gezegd in het RTBF-programma Matin Première.
Javaux sluit geen enkele coalitie uit na 7 juni. Maar hij sluit ook niet uit dat zijn partij het zo goed doet dat ze mogelijk wel eens een grotere rol zal kunnen spelen dan tot nog toe mogelijk was. Een groene minister-president is dan een mogelijkheid, klinkt het.
Aftredend Brussels minister Evelyne Huytebroeck kent u wellicht, maar bij de namen Christos Doulkeridis en Yaron Peztat rinkelt er mogelijk geen belletje. Nog niet, want volgens Javaux zijn beiden, samen met Huyttebroeck, kanshebber om de volgende Brusselse regering te leiden.

Javaux benadrukt wel dat men het vel van de beer niet moet verkopen voordat hij geschoten is. "Ik blijf heel voorzichtig."

lees ook