Film over gegijzelde kapitein Richard Phillips in de maak

De filmmaatschappij Columbia Pictures heeft de rechten gekocht op het verhaal van kapitein Richard Phillips. De man werd vorige maand enkele dagen gegijzeld voor de Somalische kust.
Wie de rol van de moedige zeeman zal spelen is nog niet bekend. Wel staat vast dat acteur Kevin Spacey (foto) als coproducer zal optreden. Ook Scott Rudin, de producer van Oscarwinnaar “No country for old men” is bij het project betrokken.
Begin april werd het schip de Maersk Alabama aangevallen door Somalische piraten. Richard Phillips bood zich aan als gijzelaar op voorwaarde dat zijn bemanning vrijgelaten werd.

De kapitein werd vijf dagen vastgehouden in een reddingsbootje. Hij werd uiteindelijk bevrijd door de Amerikaanse zeemacht. Phillips werd als een held verwelkomd bij zijn thuiskomst in Vermont.

Columbia Pictures is niet alleen geïnteresseerd in de rechten op het verhaal van de gijzeling maar ook in Phillips' geplande memoires. “We werden aangetrokken door dit opmerkelijke verhaal van heldendom en moed”, klinkt het bij Columbia.