John McCain en Paris Hilton kandidaat in Virton

In en rond Virton, -een stadje in de provincie Luxemburg-, zijn een aantal opmerkelijke affiches opgedoken in het straatbeeld. Een aantal bekende wereldburgers zijn kandidaat voor PS, CDH en MR. Zo staat Paris Hilton op een lijst van de MR en John McCain van de PS.
Gisterenochtend merkten de bewoners van de streek op dat een aantal affiches van echte kandidaten overplakt waren met kandidaten die ook buiten Wallonië zouden herkend worden. De Russische president Vladimir Poetin, de Franse acteur Michel Blanc, de voormalige presidentskandidaat John McCain en het Amerikaanse tv-fenomeen Paris Hilton: allemaal zijn ze op realistische wijze kandidaat voor PS, CDH of MR.
Ook de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar en playboy-oprichter Hugh Hefner lijken te dingen naar de stem van de kiezer in het landelijke Virton. Een echte logica voor welke partijen ze deelnemen, is er niet echt. De Republikein McCain staat op een lijst van de socialisten van de PS en voormalig KBG-agent Putin kandideert voor de christendemocraten van het CDH.

Wie de affiches heeft geplakt, is niet bekend. Een aantal bewoners hebben wel in de nacht voor de opmerkelijke kandidaten opdoken een aantal jongeren in een Jeep zien rondrijden.

lees ook