Liberalisme = intelligentie?

Zijn liberalen sowieso verstandig? Als we Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) mogen geloven wel. Vandaar dat hij er geen problemen mee heeft dat zijn vriendin Eva Vanhengel zijn intelligentie vergeet te vernoemen wanneer haar gevraagd wordt waaraan De Gucht zijn populariteit dankt.
"Dat Jean-Jacques De Gucht goed scoort dankt hij aan drie dingen: zijn familienaam, zijn alomtegenwoordigheid en zijn looks", zei Eva Vanhengel onlangs in een interview. Reactie van Jean-Jacques De Gucht in De ochtend 09: "Het is toch niet noodzakelijk vervelend dat uw vriendin u niet de meest lelijke man van de wereld vindt."

"Ontbreekt er dan niets in het lijstje?", vraagt journalist Siegfried Bracke. "Het zou charmant geweest zijn mocht ze daar inderdaad ingezet hebben dat het over de liberale overtuiging ging", reageert De Gucht.

"En uw groot verstand", vraagt Bracke zich af? "Wel ik heb een liberale overtuiging", pareert De Gucht. "Daar is toch al een zeker begin bij..."

lees ook

    Meest gelezen