Ook bedreigingen voor Yves Leterme

Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) heeft enkele maanden geleden bedreigingen ontvangen. De laatste tijd zijn er wel meerdere politici het slachtoffer geworden van bedreigingen.
Leterme ontving een aantal maanden geleden een paar dreigmails en diende meteen klacht in bij het gerecht van Ieper. Het gerecht startte een onderzoek en kon de afzender van de mails lokaliseren. Het betreft een man uit Kortrijk, die na verhoor werd vrijgelaten. De raadkamer zal later beslissen of hij voor de rechter moet komen. Het is niet de eerste keer dat politici met de dood worden bedreigd. Eerder deze week kwam er een dreigbrief toe bij vtm voor Karel De Gucht (Open VLD). Gisteren werden ook Didier Reynders (MR) en Annemie Turtelboom (Open VLD) per mail met de dood bedreigd. Gerolf Annemans (Vlaams Belang) kreeg eveneens een doodsbedreiging na zijn uitlatingen in Terzake09 waar hij verklaarde dat door gezinshereniging "primitieven" naar hier komen.

lees ook