Open VLD wil efficiëntere overheid

Open VLD heeft enkele voorstellen klaar om de werking van de Vlaamse overheid te verbeteren en goedkoper te maken.
"De Vlaamse overheid moet snoeien in overbodige taken, procedures en bestuurslagen", zegt partijvoorzitter Bart Somers. Die rekent voor zijn plan op de steun van de ambtenaren. "Zij weten zelf best waar de knelpunten zitten", klinkt het.
Somers pleit voor een Vlaams Kafka-meldpunt waar de ambtenaren zelf voorstellen kunnen doen om de administratieve rompslomp aan te pakken. De liberalen willen ook vermijden dat de halvering van de planlast van de Vlaamse steden en gemeenten uitmondt in een planoverlast.

De Open VLD-voorzitter heeft ook zijn voorstel herhaald voor een interne staatshervorming, met de steden en gemeenten als vertrekpunt. De partij wil ook de afschaffing van de provincies.

lees ook