Protest tegen komst van gevangenis in Aalst

Natuurpunt Aalst en de milieuactiegroep Raldes verzetten zich samen tegen de komst van een gevangenis in Aalst omdat die vlak bij het natuurgebied Hogedonk zou worden gebouwd.
Omdat het dossier over een nieuwe gevangenis in Dendermonde vastzit door protest van de buurtbewoners, had het ministerie van Justitie de stad Aalst de vraag gesteld of er in Hofstade, een deelgemeente van Aalst, een gevangenis kon worden gebouwd.

Het terrein dat daarvoor in aanmerking zou komen, ligt vlak bij het natuurgebied Hogedonk. De stad uitte al bedenkingen over die locatie, maar de natuurverenigingen eisen nu dat Aalst een duidelijk "neen" zegt.

"We zijn ongerust en ontgoocheld omdat de stad Aalst aarzelt om duidelijk "neen" te zeggen aan de minister. Men blijft aarzelen en daarom willen wij een signaal geven", klinkt het. "We gaan ook medestanders zoeken en hen duidelijk maken wat de impact zou zijn van de plannen, want tot nu toe is er nog geen enkele informatie gegeven aan het grote publiek."

Tegen 2013 wil Justitie een nieuwe gevangenis in gebruik nemen, goed voor 440 gedetineerden.