Russisch meisje (5) opgevoed door honden

In Rusland is een vijfjarig meisje bevrijd dat jarenlang opgesloten leefde tussen de honden en katten in het appartement van haar vader. Ze spreekt niet, slurpt haar eten en drinken op met haar tong en loopt op handen en voeten.
Het meisje is nu overgebracht naar een weeshuis en wordt daar begeleid door een batterij dokters en psychologen.

De specialisten zeggen dat ze tegen mensen aanspringt en speelt en blaft als een hondje, maar dat ze geen mentale handicap heeft. Ze is wel onderontwikkeld en ziet eruit als een tweejarige, maar de specialisten hopen dat ze met intensieve begeleiding haar achterstand nog kan wegwerken.

Natasha Mikhailova leefde samen met haar vader en grootouders in een flatgebouw in de Oost-Siberische stad Chita. Na haar geboorte werd ze opgesloten tussen de honden en katten in het appartement. Ze kwam nooit buiten.

Haar moeder is ondertussen al verhoord. Zij zegt dat de vader Natasha ontvoerde, maar het ziet ernaar uit dat ze geen pogingen heeft  gedaan om het meisje terug te krijgen. De vader is voorlopig spoorloos. Hij was niet aanwezig in het appartement toen het kind bevrijd werd. De ouders riskeren drie jaar cel voor kinderverwaarlozing.