Treinverkeer omgeleid voor voetgangerstunnel

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Essen wordt van vanavond tot maandagavond omgeleid. Die maatregel wordt genomen omdat Infrabel een voetgangerstunnel onder het Antwerpse park Spoor Noord laat graven.
Die tunnel moet een rechtstreekse doorgang vormen tussen de Damwijk en het park. Vannacht wordt een opening gegraven onder de spoorweg, zondag wordt een tunnel van 25 meter lang, 4 meter hoog en 5 meter breed onder de sporen geschoven. Het gevaarte wordt volledig opgekrikt, op rails gezet en in de opening geschoven. Als die klus geklaard is, wordt de vrije ruimte rond de tunnel weer opgevuld.

Vanaf maandagavond kunnen er normaal weer treinen rijden. Tijdens de hele operatie volgen de treinen tussen Antwerpen en Essen een omleiding en worden er vervangende bussen ingezet voor de stopplaatsen Antwerpen-Dam en Antwerpen-Oost. Na het afronden van de werkzaamheden zullen de treinen nog een tijdje tegen een lagere snelheid rijden.