Tunnel uit WOII blootgelegd in Oostende

In Oostende is een tunnel uit de Tweede Wereldoorlog blootgelegd. De tunnel is 900 meter lang en loopt van het Kursaal tot aan het Zeeliedenmonument. De tunnel werd blootgelegd ter hoogte van de Hertstraat bij werkzaamheden voor de bouw van ondergrondse parkings op de Zeedijk.
Burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) bracht al een bezoek aan de tunnel, waar hij ook door wandelde. Hij bevestigde dat niemand bij het stadsbestuur of de aannemer afwist van het bestaan van de tunnel.

"De tunnel was een verbinding tussen verschillende luchtafweerposten. Op sommige plaatsen is de tunnel ingestort, maar hij is voor een groot deel in goede staat. Er is geen materiaal meer in aanwezig. De tunnel zal nu opgemeten en gefotografeerd worden, maar zal echter vrij vlug verdwijnen want de werken voor de bouw van de parkeerterreinen zijn volop aan de gang", aldus nog de burgemeester.