Tweede Scheldebrug in Temse geopend

Vlaams minister-president Kris Peeters heeft de nieuwe Scheldebrug tussen Temse en Bornem officieel geopend. De tweede brug is gebouwd naast de bestaande en moet de flessenhals op de N16 voorgoed oplossen.
De brug werd gebouwd aan de kant van Temse-centrum en omvat twee rijvakken en een aparte promenade voor wandelaars en fietsers. De werken gingen van start op 1 februari 2007.

De nieuwe brug is met zijn 374 meter, 9 meter langer dan de bestaande en neemt hiermee de titel van 'langst metalen brug van België' over. De nieuwe brug zal het verkeer van Temse naar Bornem leiden. De oude brug wordt ingezet voor het verkeer in de omgekeerde rijrichting.

De inhuldiging van de nieuwe brug gaat gepaard met een feestweekend. Vrijdagavond werd vuurwerk ontstoken vanop twee drijvende pontons in het water. Dit weekend zijn er nog festiviteiten in Temse met exposities rond de bouw van de brug.

De Fietsersbond voerde bij de opening actie tegen het verdwenen fietspad langs de N16. De Fietsersbond betreurt dat er niet voorzien werd in een alternatief.

Meest gelezen