Zuid-Koreanen nemen afscheid van ex-president

Tienduizenden Zuid-Koreanen hebben in Seoel afscheid genomen van de vroegere president Roh Moo Hyun, die vorige zaterdag zelfmoord heeft gepleegd. De oud-president was in opspraak gekomen door een corruptieschandaal.
Op de afscheidsplechtigheid waren ook een 3.000-tal gasten uit binnen- en buitenland aanwezig. Onder hen Rohs opvolger Lee Myung Bak en de oud-presidenten Kim Dae Jung en Kim Yung Sam.
Tienduizenden anderen volgden de afscheidsplechtigheid op grote tv-schermen.

Roh was 15 maanden geleden na 5 jaar als president afgetreden. Een onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid bij een corruptieschandaal had zijn naam als "onberispelijk politicus" zware schade berokkend.

Bij het onderzoek ging het er in feite om of Roh of familieleden tijdens zijn ambtsperiode smeergeld van een zakenman hadden aangenomen. Bij een verhoor eind april had Roh de meeste aantijgingen ontkend.