Zware gangster Wolf weer achter de tralies

Na een vlucht van bijna tien jaar zit de Duitse zware misdadiger Thomas Wolf weer achter de tralies. Hij was in 2000 na een penitentiair verlof niet naar de gevangenis teruggekeerd, maar speurders konden hem gisteren in Hamburg oppakken.
Wolf wordt ervan beschuldigd eind maart de echtgenote van een bankdirecteur uit Wiesbaden te hebben ontvoerd en 1,8 miljoen euro losgeld te hebben afgeperst. De crimineel vluchtte door heel Duitsland. In heel het land werd hij gezocht.

Wolf werd naast voor de ontvoering verantwoordelijk geacht voor verschillende overvallen in Duitsland, België en Nederland. Hij zou ook een bank in Hamburg overvallen hebben. Acht jaar verbleef hij onder een valse naam in Frankfurt am Main.

Twee wandelaars hadden hem opgemerkt aan de bosrand van Friedrichsdorf-Köppern. Daarop werd het bos uitgekamd door de politie. Aan de arrestatie van de 56-jarige was een beloning van 100.000 euro verbonden. Tweemaal kwam hij in beeld na een opsporingsreportage op televisiezender ZDF, maar telkens slaagde hij erin te ontkomen.