"Durant: "Ecolo is klaar voor de macht"

Ecolo is klaar om aan de macht te komen. Dat heeft covoorzitster Isabelle Durant vandaag gezegd tijdens het laatste verkiezingscongres van de Franstalige groenen. De andere covoorzitter Jean-Michel Javaux haalde uit naar de liberalen van de MR.
"Wij zijn klaar om de handen uit de mouwen te steken. We willen onderhandelen en werken aan compromissen met mensen of groepen die het niet steeds eens met ons zijn, om ons groene project vooruit te helpen. Dat is democratie", zei Durant tijdens het congres in de Brusselse Botanique. Volgens Durant betekent regeren "nog meer dan vroeger dat men niet meer vrij is om te doen wat men wil. Maar dat wil niet zeggen dat politiek de kunst van de zelfverloochening is".
De Franstalige groenen, die in de peilingen een sterke score wordt voorspeld, betreurden de wending die de verkiezingscampagne ten zuiden van de taalgrens de voorbije weken heeft genomen, met politieke partijen die almaar agressievere aanvallen lanceren tegen hun tegenstanders.

Covoorzitter Jean-Michel Javaux (kleine foto) haalde zelf uit naar de liberalen van de MR. Javaux maakte zich druk over de "karikaturen" die de voorbije dagen van het programma van Ecolo werden gemaakt. De MR leest het groene programma zeer eenzijdig of verdraait het bewust, zo klonk het. Soms bekritiseren de liberalen zelfs punten die in hun eigen programma staan, zei Javaux .

"Als ze het akkoord over Fortis en BNP Paribas en de contracten met Nederland met evenveel aandacht hebben gelezen als ons programma, dan begrijp ik sommige dingen al wat beter", zei hij.

lees ook