Dolfijnen spoelen aan bij Kaapstad

Op een strand vlak bij Kaapstad in Zuid-Afrika zijn 55 grienden aangespoeld, daarbij zijn heel wat jongen. Grienden zijn een van de grootste dolfijnensoorten.
De dieren kwamen vanmorgen vroeg aan land, waarom is nog niet duidelijk. Vrijwilligers en mariene biologen probeerden de grienden nat te houden en terug in het water te krijgen. Daarvoor werd zwaar materieel gebruikt, onder andere zes bulldozers.
De reddingsoperatie verliep moeilijk omdat de dieren door de hoge golven terug aan land werden geduwd. Een twintigtal dieren kon uiteindelijk gered worden. Enkele andere waren al gestorven en de overige krijgen een spuitje om hen uit hun lijden te verlossen.

In de regio leven veel dolfijnen en walvissen en walvis-spotten is er in de winter, die nu bezig is, een populaire toeristische attractie.