Jay Leno neemt afscheid van zijn "Tonight show"

De koning van de Amerikaanse talkshows, Jay Leno, heeft gisteren afscheid genomen van zijn "The tonight show". Leno presenteerde het programma, dat goed was voor vijf miljoen kijkers, 17 jaar lang. "Toen ik begon was mijn haar nog zwart en de president wit", grapte Leno.
Leno hield zich aan het vaste stramien van de show: hij begon met een monoloog en ontving een muzikale gast, James Taylor, en een centrale gast, Conan O'Brien (foto). O'Brien volgt ook Leno op. "Jij was de perfecte keuze", zei Leno.

De 58-jarige presentator kon het zich niet laten en maakte nog maar eens een opmerking over O.J. Simpson. "Toen ik mijn kantoor opruimde kwam ik nog het mes tegen van O.J.Simpson. Heb ik al die tijd in mijn bezit gehad", zei Leno. Ook Monica Lewinsky, Bill Clinton en Michael Jackson, dankbare onderwerpen voor Leno, werden niet vergeten.

Leno liet in de 17 jaar dat hij "The tonight show" presenteerde, maar twee keer verstek gaan. Hij werd toen opgenomen in het ziekenhuis. De koning van de talkshow zal een nieuw programma aan elkaar praten bij NBC, maar deze keer in primetime. De Amerikaanse zender hoopt zo kijkers te winnen.