LDD'er voert campagne met groene hummer

Guy Paulis van Lijst Dedecker heeft een opvallend campagnemiddel. De kandidaat voor LDD op de Antwerpse lijst rijdt rond in een groene mini-hummer.
De hummer was oorspronkelijk een voertuig van het Amerikaanse leger, maar dook de laatste jaren op in het Amerikaanse straatbeeld als een auto voor normale burgers. De brandstofslurpende terreinwagen werd zowat het symbool van nutteloze statussymbolen die alleen maar het milieu vervuilen. Gouverneur van de Amerikaanse staat Californië Arnold Schwarzenegger had er ooit een paar, maar deed ze van hand toen hij inzag hoe vervuilend ze wel zijn. Paulis voert nu campagne in en rond Herentals met een omgebouwde mini-hummer. Het gaat om een elektrische wagen in cabrio-uitvoering. "Ik pleit voor vrijheid. Dus een SUV moet kunnen, maar net zo goed deze karretjes. De overheid moet niet steeds auto's brandmerken, maar bijvoorbeeld eindelijk werk maken van elektrische oplaadpunten", aldus de LDD'er.

lees ook