Limburgse Open VLD zet in op de sport

De Open VLD wil het mogelijk maken dat wielertoeristen kunnen trainen op het circuit van Zolder. Het voorstel past in een breder geheel om sport te promoten als middel om lang actief en gezond te blijven.
Vlaams minister en lijsttrekker voor Limburg Marino Keulen deed het voorstel samen met Roland Duchâtelet, voorzitter van voetbalclub Sint-Truiden en lijstduwer op de Open VLD-lijst voor de Europese verkiezingen. De twee Limburgse politici hielden halt aan het stadion van Sint-Truiden tijdens hun "blauwe marathon".

Open VLD wil de inspanningen voor topsport opdrijven. Zo moeten topsporters een eenvormig sociaal en fiscaal statuut krijgen en moeten wielertoeristen kunnen trainen op het circuit van Zolder.

"We willen absoluut Limburg promoten als internationaal trainingscentrum voor ploegen die deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen van 2012", zei Keulen.

lees ook