Bom onschadelijk gemaakt op vliegtuig Iran

In Iran is gisteravond een bom onschadelijk gemaakt op een vliegtuig. Dat hebben de Iraanse media gemeld.
Het toestel van Kish Air met 131 passagiers aan boord was onderweg van Ahvaz, in het zuidwesten van Iran, naar de hoofdstad Teheran.

Een kwartier na het opstijgen vonden veiligheidsmensen een bom in de toiletten van het vliegtuig. Het vliegtuig maakte onmiddellijk rechtsomkeer. Op het vliegveld van Ahvaz werden de passagiers geëvacueerd en werd de bom onschadelijk gemaakt.

Sinds het begin van de revolutie in Iran zijn op elke binnenlandse en internationale vlucht in Iran veiligheidsmensen aanwezig. In de regio rond Ahvaz werden de voorbije jaren meermaals aanslagen gepleegd door Arabische rebellengroeperingen.

Het incident komt er twee dagen nadat 25 mensen zijn omgekomen bij een bomaanslag in een moskee in het zuidoosten van Iran. Over twee weken zijn er presidentsverkiezingen in Iran.