Een avondje uit in New York met de Obama's

Iedereen moet er een keer tussenuit. Maar wanneer het gaat om Barack en Michelle Obama gaat dat niet zomaar onopgemerkt voorbij. Gisteravond loste de Amerikaanse president een campagnebelofte in door zijn vrouw mee te nemen naar Broadway in New York.
"The first couple" vloog met een klein militair vliegtuigje -voor de gelegenheid gedoopt tot Air Force One- van Washington naar New York. Meer bepaald landde het koppel op Kennedy International Airport, genoemd naar de vermoorde voorganger van Obama. Het koppel ging daarna eten in een bescheiden restaurant in Greenwich Village, "Blue Hill".
Daarna vertrok het paar naar het Belasco Theater, niet ver van Times Square, om naar de voorstelling "Joe Turner's Come and Gone" te kijken. De veiligheidsdienst van de president -de Secret Service- had uren voor de voorstelling begon de hele buurt al afgesloten. Honderden omstanders en toeristen probeerden een glimp op te vangen van de Obama's toen ze in een autocolonne arriveerden.

De meeste acteurs werden pas de dag zelf op de hoogte gebracht dat er twee speciale gasten in het publiek zouden zitten. De voorstelling zelf begon 45 minuten later dan gepland omdat het publiek eerst door meegebrachte metaaldedectoren moest gaan. Maar weinigen klaagden.

Toen Michelle en Barack naar hun plaats gingen, brak er "een pandemonium" uit volgens een van de toeschouwers: "iedereen begon te roepen en joelen en we eindigden met een lange staande ovatie voor hen". Ook actrice Meryl Streep zat in het publiek, maar ze werd amper opgemerkt door de enthousiaste toeschouwers.

De Republikeinse partij kon het niet laten om kritiek te uiten op het uitje. Een woordvoerder beschreef het gebeuren als niet meer dan een "dure show", die bovendien "ongepast" was omdat het bankroet van General Motors waarschijnlijk onafwendbaar is.

lees ook

    Meest gelezen