Een gedragscode voor Britse parlementsleden

De Britse parlementsleden zullen in de toekomst een gedragscode moeten ondertekenen en de overheidsinstellingen worden doorgelicht. Dat heeft premier Gordon Brown gezegd aan de BBC.
Hij reageert daarmee op de kritiek na het schandaal met de onkostennota's. Verschillende parlementsleden van Brown's Labourpartij,  van de Conservatieven en van de Liberaal-Democraten, hadden onkostennota's ingediend voor allerlei luxezaken. Dat was niet onwettelijk maar het  zorgde wel voor veel verontwaardiging.

Voor de leider van de Conservatieve oppositie David Cameron gaan de maatregelen niet ver genoeg. Hij wil dat de burgers de parlementsleden ter verantwoording kunnen roepen en eist meteen verkiezingen. Labour doet het echter erg slecht in de peilingen voor de Europese verkiezingen en Brown sluit vervroegd aftreden dan ook uit.