Laatste overlevende van de Titanic overleden

In een rusthuis in Southampton is de laatste overlevende van de scheepsramp met de Titanic overleden. Milvina Dean is 97 geworden en in haar slaap overleden.
Milvina Dean was slechts 2 maanden oud toen de Titanic, -een onzinkbaar schip volgens de toenmalige reclame -, in de nacht van 14 april 1912 op een ijsberg voer. Het schip zonk in minder dan drie uur.
Dean was een van de 706 overlevenden, vooral vrouwen en kinderen. Haar vader had minder geluk en was een van de 1.517 mensen die omkwamen, door een gebrek aan reddingsboten en het ijskoude water.

Dean leefde al geruime tijd in een rusthuis en ze had al memento's van de ramp verkocht om haar rekening in het rusthuis te kunnen betalen (kleine foto). Eerder deze maand gaven Leonardo diCaprio en Kate Winslet, de hoofdrolspelers in de film Titanic, nog geld om Deans rekening te betalen.

Eerder deze week was Dean in een ziekenhuis verzorgd voor een longontsteking maar ze was genezen en teruggekeerd naar het rusthuis. Daar is ze in haar slaap overleden.

lees ook