Peeters laat "Vlaanderen in actie" niet los

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) wil na de verkiezingen niet in een nieuwe Vlaamse regering stappen met partijen die het plan "Vlaanderen in actie" afwijzen. Hij heeft dat gezegd tijdens een debat op de Antwerpse regionale zender ATV.
"Wij gaan het plan uitvoeren", zegt Peeters, "want wij hebben in het verleden altijd plannen gelanceerd en ik vrees dat we opnieuw met nieuwe plannen gaan komen als we niet het plan uitvoeren dat is afgesloten."

"Ik zeg heel uitdrukkelijk: een partij die zich niet achter "Vlaanderen in actie " zet, die zit op een andere planeet en die hoort eigenlijk niet thuis in de volgende Vlaamse regering."

Het plan "Vlaanderen in actie" moet van Vlaanderen tegen 2020 een topregio in Europa maken.

Groen! heeft kritiek op het plan. Volgens de groenen is het te veel gericht op logistiek en mobiliteit, met vooral meer wegen. Ze vinden het ook te weinig sociaal en te weinig aandacht hebben voor het milieu.

lees ook