Twee nieuwe gevallen Mexicaanse griep

Gisteren zijn er twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep bij Belgen vastgesteld. Het gaat om een man uit Limburg en een jongeman uit Vlaams-Brabant. Een van hen is opgenomen in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel.
De twee testten positief op een nieuwe reeks analyses, vijf anderen bleken niet besmet met het A/H1N1-griepvirus.

De man uit Limburg kwam vorige week aan na een verblijf in Costa Rica. Dinsdagavond werd hij ziek, waarna zijn huisarts besloot om een test te laten uitvoeren. De Limburger testte positief. Vermoedelijk zat hij op het vliegtuig naast een passagier die besmet was met de Mexicaanse griep. Intussen vertoont hij geen symptomen meer van het virus, maar uit voorzorg blijft hij nog een aantal dagen thuis onder toezicht van zijn huisarts.
De jongeman uit Vlaams-Brabant is wel opgenomen in het Sint-Pietersziekenhuis te Brussel, waar al Belgische patiënten met Mexicaanse griep werden opgenomen. Hij keerde vrijdag terug uit New York. Personen met wie hij en de man uit Limburg sindsdien in contact zijn gekomen, krijgen uit voorzorg antivirale middelen.

Intussen is in Vietnam het eerste geval van Mexicaanse griep in het land opgedoken. Het zou gaan om een student die recent uit de VS was teruggekeerd.

Wereldwijd zijn nu 15.510 mensen in 53 landen besmet met het A/H1N1-virus. Het griepvirus maakte al 99 dodelijke slachtoffers.