Wat doen/denken politici tijdens de campagne?

We zijn een week voor de regionale en Europese verkiezingen en de campagne draait op volle toeren. Wat denken/doen politici zoal tijdens een zonnig pinksterweekend? Lees hier de ontboezemingen van enkelen onder hen, zoals ze die hebben neergepend op Facebook.
"En nu nog 9 dagen volle gas campagne voeren", laat Vera Dua (Groen!) weten.
Sommige politici houden het traditioneel. Annick De Ridder (Open VLD) "gaat markten". Hicham El Mzairh (Open VLD) "is net thuis, maar niet voor lang, vanavond ga ik de Antwerpse plakborden blauw kleuren...!" Jan Roegiers (SP.A) "bezoekt vandaag Gentse markten, Gentse randgemeenten en Gentse parken. En gisterenavond bezocht hij Gentse cafés." Marino Keulen (Open VLD) "gaat bussen", John Crombez (SP.A) "gaat op huisbezoek in het Westerkwartier".

Anderen combineren het nuttige met het aangename. Freya Piryns (Groen!) "vond het gezellig in Kalmthout op de straatfeesten. Nog zo'n voordeel van campagne voeren: je krijgt er niet alleen een kleurtje van, je leert ook je provincie wat beter kennen."

Saïd El Khadraoui (SP.A) is "met Bruno Tobback op de Kesselse feesten". "Beiaardfeesten in Meise begonnen om 14 uur, toch een beetje vroeg na het late uur van gisteren", laat Tom Dehaene (CD&V) weten.

Kris Peeters (CD&V) "heeft gisteren (vrijdag, nvdr) genoten van de festiviteiten rond de nieuwe brug. Vandaag (zaterdag, nvdr) was ook leuk met een bezoek aan de Sinksenfoor. Morgen verdedig ik mijn beleid en programma: 's morgens bij ATV en 's avonds in het kopstukkendebat op Eén."

Tja, voor sommigen is het wel erg druk op deze zondag. Bart Staes (Groen!) "is op weg naar Brussel na een blitzbezoek aan Limburg. Deze ochtend op Radio Internazionale (Italiaanse Limburgers/Limburgse Italianen), actiegevoerd met Johan Danen en Inan Asiliyuce en straks Radio Kosovo!"

Hilde Crevits (CD&V) "stelt zich de vraag wat nu de beste voorbereiding is op een ladies-run. Heb alvast mijn kuitjes liefdevol laten masseren door Kris. Zou dat voldoende zijn?" Een gezonde geest in een gezond lichaam: daar valt iets voor te zeggen.
Maar Facebook zet ook aan tot diepere overpeinzingen. Anne De Baetzelier (LDD) heeft Villa politica gekeken (met zichzelf erin, nvdr). "De Win had niks in de hand, debat was goed maar zo mensen onderbreken, tja. De elementaire beleefdheid is mensen LATEN UITSPREKEN !!! Weer een bewijs dat het tijd wordt om het Onderwijs te hervormen... ;-)"

Haar partijgenoot Boudewijn Bouckaert (LDD) houdt het iets bescheidener. "Ik denk aan enige rust in mijn chaotisch leven. Op markten en andere sociale gebeurtenissen wordt (sic) ik als kandidaat zo onderworpen aan de meest tegenstrijdige reacties van de Vlaamse burger, dat ik er soms het noorden bij verlies. Gelukkig is er nog het eenzaam moment s'avonds thuis om mijn klein gelijk even te overdenken."
En de grote Guy Verhofstadt (Open VLD)? Die is zijn horizon duidelijk aan het verbreden en noteert zijn ontboezemingen in het Engels. "The new president will be backed by the coalition and can thus work out a more federalist Union with a more powerfull parliament. It is remarkable to see that a lot of important leaders in different European countries, such as Romano Prodi and François Bayrou, support this plan of the European federalists."

lees ook