Kat overleeft val van 26 verdiepingen

Een drie jaar oude kat heeft een val van 26 verdiepingen overleefd. Het dier kwam terecht op een gladde raamrand en viel vervolgens naar beneden. Glazenwassers die in de buurt aan het werken waren, fotografeerden de val en de landing van de fortuinlijke kat.

Een kater heeft afgelopen weekend een val van 26 verdiepingen overleefd. Het beestje, luisterend naar de toepasselijke naam “Lucky”, wrong zich door een raamopening van vijftien centimeter om naar buiten te klauteren. Het randje waar hij op terechtkwam was echter zo glad dat hij zijn evenwicht verloor en naar beneden tuimelde.

Het opmerkelijke tafereel werd fotografisch vastgelegd door een ploeg glazenwassers die in het gebouw ertegenover aan het werk waren. Na een medische controle bij de dierenarts mocht Lucky weer naar huis. Volgens dierenartsen is het niet ongewoon dat katten een val van zo'n hoogte overleven. Wanneer ze de topsnelheid bereiken, de terminale valsnelheid, ontspannen de dieren zich volledig, wat het breken van botten voorkomt.

De eigenaars van Lucky hebben het zekere voor het onzekere genomen en horren voor de ramen geplaatst zodat hun huisdier niet meer naar buiten kan.

Meest gelezen