"Ontvoerde gijzelaars dood teruggevonden"

Negen buitenlanders die vorige week ontvoerd werden in Jemen, zijn dood teruggevonden. Dat hebben autoriteiten gezegd.
De groep van 9 buitenlanders werd vorige week ontvoerd in de provincie Saada, in het bergachtige noorden van Jemen. Het gaat om een Duits echtpaar en hun 3 kinderen, een Britse ingenieur en een Zuid-Koreaanse lerares. De volwassenen werkten allemaal in een ziekenhuis in Saada.

De Duitse en Britse ministeries van Buitenlandse Zaken hebben het nieuws over de dood van de gijzelaars nog niet kunnen bevestigen.

Tot nu heeft nog niemand de verantwoordelijkheid opgeëist. Volgens de Jemenitische overheid gaat het om een lokale sjiitische rebellengroep, maar die ontkent elke betrokkenheid en wijst in de richting van Al Qaeda.

De laatste 15 jaar zijn meer dan 200 buitenlanders ontvoerd in Jemen, het armste land in het Midden-Oosten. De meesten werden ongedeerd weer vrijgelaten.